fbpx
måndag 4 juli 2022
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Google+
  • RSS

Strategi: Vinsthemtagning utan att missa fortsatt uppgång

Börsen är urstark och många investerare frågar sig av naturliga skäl om det kanske börjar bli läge att ta hem en vinst nu om man inte redan gjort det. 

Flertalet aktier på OMXS30 slår nya högstanivåer så gott som varje vecka och det är naturligtvis svårt att sia om när trenderna ska vända neråt. Att det händer förr eller senare verkar dock alla vara överens om.

Ännu så länge är det dock få indikationer som visar på en begynnande nedgångsfas, räntan är på minus och ger oss få alternativ till avkastning och risken i aktiemarknaden är på en fortsatt låg nivå (VIX Index @ 15,30). För att nämna ett par parametrar.

Ändå verkar känslan där ute vara att det kan bli dags att säkra goda vinster som genererats på kort tid, bara i år har OMXS30 stigit med över 15 %.

Och för den som är osäker på börsen och vill sova bättre om natten finns det en god möjlighet att äta kakan – och ha kvar den. Eller i andra ordalag, sälj aktien och säkra en bra vinst – men behåll samtidigt exponeringen i aktien och ta del av en ev. fortsatt uppgång.

Hur? Rätt enkelt faktiskt. Här kommer ett exempel för den som vill ha tillgång till likvida medel och ta hem en god vinst.

Samtidigt som aktien avyttras och säljs investerar man med fördel samtidigt i en CALL, finansierad av en del av vinsten. På det sättet säkrar man en god vinst och har samtidigt samma möjlighet som tidigare att fortsätta tjäna på en ev. fortsatt uppgång i aktien.

Åtminstone så länge som optionen existerar, och detta till en kostnad av en premie som i relativa termer just nu är billig i paritet med den låga risken i marknaden.

Dela
Publicerat i Aktiederivat, Blogg, Börsen, Optioner - Grunder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Copyright @ 2022 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se