fbpx
tisdag 27 september 2022
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Google+
  • RSS

Vinsthemtagning utan att missa fortsatt uppgång

Börsen är urstark och många investerare frågar sig av naturliga skäl om det kanske börjar bli läge att ta hem en vinst nu om man inte redan gjort det. 

Flertalet aktier på OMXS30 når nya högstanivåer så gott som varje vecka och det är naturligtvis svårt att sia om när trenden ska vända neråt. Att det händer förr eller senare verkar dock alla vara överens om.

Ännu så länge är det dock få indikationer som visar på en begynnande nedgångsfas. Räntan är noll och det finns få alternativ till avkastning samtidigt som risken i aktiemarknaden är på en fortsatt behaglig nivå (VIX Index @ 17,30). För att nämna ett par parametrar.

Ändå verkan känslan bli allt starkare att det kan vara hög tid att säkra goda vinster som genererats på kort tid, bara i år har OMXS30 stigit med över 27 %!!

Vill du äta kakan och ha kvar den?

För den som är osäker på börsen och vill sova bättre om natten finns det goda möjligheter till det. Eller i andra ordalag, sälj aktien och säkra en bra vinst – men behåll samtidigt exponeringen i aktien och ta del av en ev. fortsatt uppgång.

Hur?

Rätt enkelt faktiskt. Här kommer ett exempel för den som vill ha tillgång till likvida medel och ta hem en god vinst.

Samtidigt som aktien avyttras och säljs investerar man med fördel samtidigt i en CALL, finansierad av en liten del av vinsten. På det sättet säkrar man en god vinst och har samtidigt samma möjlighet som tidigare att fortsätta tjäna på en ev. fortsatt uppgång i aktien.

Åtminstone så länge som optionen existerar, och detta till en kostnad av en premie som i relativa termer just nu är billig i paritet med den låga risken i marknaden.

Samtidigt lösgörs en hel del likviditet till andra, möjligen säkrare investeringar. Det bästa av två världar under en nervös tid i en stark börs.

Dela
Publicerat i Blogg, Derivat, Nyheter, Optioner - Grunder, Volatilitet Märkt med: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Copyright @ 2022 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se