fbpx
måndag 15 augusti 2022
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Google+
  • RSS

Så mår dina aktier just nu!

Denna februarivecka 2018 har inletts med tung turbulens i form av en korrigering som i sig inte kan nämnas som någonting annat än väntad. Risken i marknaden har därmed ökat.

12 aktier på OMXS30 indikerar dock lägre risk den närmaste månaden just nu. Trots turbulensen i marknaden.

Genom att mäta den historiska volatiliteten 30 dagar bakåt i ett papper får vi en fingervisning på den risk vilken marknaden handlat det till.

Detta jämför vi med den framtida risk som estimeras av samma marknad de närmaste ca. 30 dagarna in i framtiden; Den implicita volatiliteten. I andra termer: Risken det handlas till ”just nu”.

Skillnaden mellan dessa två indikationer kan kallas för Edge. För en market maker i optionshandeln är denna edge en viktig indikator och utgör ofta en avgörande del i tradingbeslut. Det visar också rådande risk i det underliggande som visar var marknaden som helhet bedömer riskpremien i respektive papper. I sig en viktig trigger för trading.

Nedan ser vi den aktuella edgen för aktierna i och indexet OMXS30 självt just nu:

Notiser:

Volatiliteten är baserat på 30 dagars historik fr.o.m. gårdagens stängning.

Dessa är indikationer som utgör den dagsaktuella värderingen. Det kan ändras fort, i synnerhet i en s.k. fast market som vi sett det senaste dygnet.

Ju högre volatilitet desto högre osäkerhet, ex. Fing B.

Mer om volatilitet hittar du HÄR

 

Dela
Publicerat i Aktiederivat, Analyser, Blogg, Börsen, Börshandel, Derivat, Nyheter, Optioner & Terminer, Psykologi, trading, Utbildning Märkt med: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Copyright @ 2022 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se