fbpx
måndag 15 augusti 2022
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Google+
  • RSS

Volatilitetsrapport – Nytt årslägsta på börsen

Osäkerheten fortsätter på börsen och nya lägstanivåer har noteras inför midsommar. Risknivåerna ligger samtidigt kvar på höga nivåer, förvisso utan att nå egna rekordnoteringar. VIX index över 30 indikerar en risknivå där investerare söker sig bort från börsen till säkrare tillgångar, dock är nivåerna i paritet med tidigare nedgångar under året även om det nu handlas runt nya bottennoteringar. Det råder delade meningar från analytikerkåren om detta är en bottenkänning eller om ytterligare nedsida kommer besökas inom kort. Alldeles oavsett lär en turbulent marknad bestå den närmaste framtiden.

Skew index noterar obetydliga rörelser uppåt vilket visar på ett svalt intresse hos investerare att investera i försäkringar mot ytterligare betydande nedgångar på börsen. Det är dock under de mer skakiga tiderna i aktiemarknaden som vi ser nu som det blir allt viktigare att hålla koll på priset på nedsidesskydd. Glöm inte bort Skew Index i sommar.

Spekulationen om en ökad turbulens och volatilitet i aktiemarknaden brukar vara synonymt med ytterligare nedgångar. För närvarande har vi dock redan bekräftade nedgångar och oron för ytterligare ökning av volatiliteten till ännu högre nivåer är för närvarande låg. Även om aktiemarknaden kan vara turbulent är oron för nya större nedgångar relativt liten.

De svenska aktiemarknaden har den senaste investeringsperioden präglats av högre risknivåer över lag där OMXS30-index står emot något bättre än övriga marknaden.

Dela
Publicerat i Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Copyright @ 2022 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se